Om oss

Det här är urinkollen

Urinkollen erbjuder snabb, säker och enkel hjälp för diagnoser som lämpar sig bra för digital vård, när du behöver det som allra mest för att du ska kunna leva utan rädsla varje dag, oavsett om du har urinvägsinfektion eller inte.

Som Sveriges ledande tjänst för kvinnlig urinvägsinfektion vet vi på Urinkollen att känslan av att veta att man snabbt kan få hjälp när blåskatarren knackar på dörren, går hand i hand med att känna sig trygg i vardagen, trygg med att resa och trygg med att älska. För det finns inget här i livet som ska kunna hålla dig tillbaka. Det är därför Urinkollen brinner för att hjälpa kvinnor att vara sitt bästa jag så snabbt som möjligt, även när urinvägsinfektionen slår till med knivar och sveda. Urinkollen är utformad för att boosta ditt självförtroende. Vi finns i mobilen när jorden snurrar runt sin egen axel, när månen kretsar runt jorden och när jorden följer sin bana runt solen. ∞

Lev livet. Lev utan rädsla att hindras i din vardag.

Du som vi har varit med om att snabbt behöva hjälp med ett enklare problem. Det roliga med företagande är att lösa ett problem som underlättar för människor! Kvinnlig urinvägsinfektion är en av de diagnoser vi specialiserat oss på, liksom våra systertjänster Menskollen (för mensförskjutning), Borreliakollen (för hudborrelia), Ögonkollen (för enklare ögonsjukdomar) och Aknekollen (för akne). Vi ökar människors välbefinnande genom våra nischade diagnoser där Urinkollen var den första som grundades redan 2016.

Vi visar vägen mot framtidens hälso- och sjukvård med en mångfald av medarbetare som är dedikerade att göra sjukvård lättillgängligt och förbättra samhällets hälsa en patient i taget, varje dag, året runt. Med olika infallsvinklar från läkare, ingenjörer, utvecklare och marknadsstrateger utvecklas vi hela tiden och våra läkare vet hur viktigt det är att lyssna på patienten. Ofta har man själv en god aning om vilken diagnos det rör sig om, framför allt vid enklare diagnoser. Genom våra digitala ”kollar” har vi vänt på konceptet, patienten uppsöker oss med den diagnos som hen tror är mest trolig, och läkaren gör en bedömning med stöd av våra digitala tjänster där du har svarat på frågor. Processen är snabb och smidig för såväl patient som läkare, och den frigör resurser till den fysiska vården där de verkligen behövs. Vården är hårt belastad och tyvärr är väntetiderna ofta långa, vilket inte bara drabbar patienterna utan också leder till stress och mycket administrativt arbete som läkare. Våra medarbetare med kunskap inom modern teknik, innovation och medicin brinner för att utveckla våra tjänster och göra dem effektiva och användarvänliga för patienter. Vården har under de senaste åren genomgått en stor förändring där Urinkollen har gått i bräschen, och utvecklingen av tekniska hjälpmedel i läkarens och patientens vardag har bara börjat!

Vi är stolta och ser det som en styrka att nischa oss mot ett fåtal diagnoser som vi hela tiden strävar efter att göra så bra som möjligt! Vi har skapat tjänster som vi själva vill använda och som vi själva vill driva framåt!

Urinkollen är registrerad som vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, dataskyddsförordningen (GDPR), patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Urinkollen.se drivs av det svenska bolaget InnovDr AB (Organisationsnummer: 559059-3256).

InnovDr AB

Grundat: 2016

Ägare: Grundare

Vd, Matilda Lundblad

Medicinskt ansvarig: Specialistläkare Matilda Lundblad

Styrelseordförande: Frida Lundblad

Dataskyddsombud: Frida Lundblad

Strandplatsgatan 6B, 42676 Västra Frölunda

Pressrum

Vårt pressrum hittar du på vår modersida. Där hittar våra pressmeddelanden, pressbilder, logotyper och annat viktigt. Där hittar du också mer information om våra systerkollar.

Urinkollen i media

Snabb hjälp vid urinvägsinfektion med apoteksrecept direkt i mobilen

Urinkollen blev vinnare av Chalmers Ventures Startup Camp

Dumt att belasta primärvårdens resurser med ett diagnosförfarande som ändå bygger på frågor till patienten -kissar ofta?

Frida spelade SM-final med urinvägsinfektion (blåskatarr)

Urinkollen wins Chalmers Vetures Start up camp

Veckans Break-Urinkollen

De ska underlätta urinbesvär (blåskatarr) hos kvinnor